Euroexam nyelvvizsga

A Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapján elérhető a  tájékoztató, ami minden információt tartalmaz a sikeres nyelvvizsga díjának visszaigényléséhez. Gratulálunk minden sikeres vizsgázónak!

INFORMÁCIÓK AZ ÁLLAMILAG ELISMERT EUROEXAM NYELVVIZSGÁRÓL

A Shetland U.K. Nyelviskola az Euroexam nyelvvizsga akkreditált vizsgahelye. Ez azt jelenti, hogy nálunk nem csak felkészülhetsz a vizsgára, hanem egyben vizsgázhatsz is. Természetesen akkor is jöhetsz hozzánk vizsgázni, ha nem nálunk készültél fel.

Az Euroexam nyelvvizsga akkreditált, tehát alkalmas az egyetemi és főiskolai felvételi plusz pontok megszerzésére csakúgy, mint a diplomához és a nyelvpótlékhoz.  Emellett Európai Nyelvi Díjjal jutalmazott és a mai oktatási, illetve szakmai igényeket messze kielégítő nyelvvizsga.

A vizsgán életszerű feladatokat kell megoldanod, csak annyi nyelvtannal, amennyire a való életben is szükséged van. Használhatsz szótárat, a szóbelire együtt mehetsz be akár a barátoddal. Rövid és gyakorlatias a vizsgázók szerint. Ráadásul az Euroexam nyelvvizsgákon azonos esélyekkel indul mindenki, legyen szó diszlexiáról, diszgráfiáról, látás- vagy hallássérülésről.

Akkreditált vizsganyelvek: angol, német (B1, B2, C1 – egy- és kétnyelvű)

Vizsgatípusok:

 • Általános angol és német Euroexam vizsgára van szükséged a felvételiken a pluszpontokért, és a legtöbb egyetemen, főiskolán az államvizsgához.
 • Több intézmény viszont a diploma feltételeként a szaknyelvi vizsga megszerzését írja elő. Ha neked is angol üzleti szaknyelvi vizsgára van szükséged, akkor az EuroPro nyelvvizsgát válaszd.
 • Az általános és szakmai nyelvvizsgák mellett az Euroexam azokra a vizsgázókra is gondolt, akik nyelvtudásukat kifejezetten a felsőoktatásban szeretnék hasznosítani. A magas presztízsű Euroexam Academic vizsga különösen ajánlott azok számára, akik angol nyelvű képzésen terveznek továbbtanulni itthon vagy külföldön.

Jelentkezés a nyelvvizsgára: https://www.euroexam.org/hu/vizsgajelentkezes

Hogyan készülj a vizsgára?

Az Euroexam International weboldalán számos segítséget találsz a felkészüléshez. A többi vizsgaközponttal szemben az Euroexamot a számtalan ingyenes online felkészítő támogatás is vonzóvá teszi, amiket a saját igényeidre szabva, ingyenesen vehetsz igénybe a nyelvvizsga felkészülés során. Online fekészítő tréning, személyi edzésterv, tesztek, extra gyakorlófeladatok, vizsgatippek, vizsgaszimulátor, Facebook live a vizsgáztatóval: ez csak néhány az Euroexam International ingyenes online támogatásai közül, amik garantálják számodra a sikert. És persze ott vannak a tesztkönyvek és a felkészítő tankönyvek is.Mindezek hasznos kiegészítői a nyelviskolában tanultaknak.

VIZSGAIDŐPONTOK ÉS VIZSGADÍJAK

Vizsgadíjakról az https://www.euroexam.org/ oldalon tájékozódhattok.

Vizsgák időpontjai és jelentkezés:

http://www.euroexam.org/vizsgaidopontok

Vizsgafelkészítés:

Nyelviskolánk speciális 40 órás speciális felkészítő tanfolyamokat indít az angol B2 (középfok) és a C1 (felsőfok) vizsgákra, amelynek célja megismerkedni a vizsga feladataival, vizsgatippek adása. A tanfolyamok időpontja a vizsgákat megelőző két hét. Órák menete: naponta 17.00-20.15 (tanév idején) 9:00-12:15 (nyári szünetben). Tandíj: 64.500 Ft / 40 óra (tartalmazza a tananyagot is).

Jelentkezés a kurzusra: e-mailben, telefonon vagy személyesen.

A vizsgára való jelentkezés feltételei

 • A vizsgára minden olyan személy jelentkezhet, aki a vizsga évében tölti be a 14. életévét és akinek az angol nem anyanyelve.
 • A vizsgázó nem kötelezhető szintfelmérő teszt megírására és egyéb megszorítások alkalmazásával sem zárható ki a vizsgáról.
 • A jelentkezés meghatározott típusú (komplex, csak szóbeli, csak írásbeli) és fokú (B1, B2 vagy C1) vizsgára történik. A jelentkezés a Jelentkezési lap kitöltésével és a vizsgadíj befizetésével lesz érvényes.

Általános infó:

http://www.euroexam.org/vizsgatipusok-es-szintek

Vizsga menete:

http://euroexam.org/jelentkezem/nyelvvizsga-menete

Vizsgaszabályzat:

http://euroexam.org/jelentkezem/vizsgaszabalyzat

A vizsgák értékelése

A sikeres vizsga feltétele az összesített legalább 60%-os eredmény és a minden vizsgarészben minimálisan elért 40%. A produktív készséget vizsgáló írásbeli feladatokat a vizsgaközpont erre a feladatra kiképzett, dolgozatonként két értékelője javítja.
Amennyiben a vizsga végeredménye a sikerességhez szükséges két százalékon belül van, a szubjektív értékelésű feladatok (íráskészség, közvetítés) a fővizsgáztatók által is értékelésre kerülnek.
Egyéb esetekben a fővizsgáztatók szúrópróbaszerűen ellenőrzik a feladatok helyes javítását, nézetkülönbség vagy kétség esetén fenntartják a végleges döntés jogát.
A szóbeli vizsga értékelésére, a vizsgaközpont által kijelölt, megfelelő képzésben és gyakorlattal rendelkező vizsgáztatók jogosultak. A szóbeli vizsgákon két vizsgáztató működik egyidejűleg közre.

Eredmények, bizonyítvány

A vizsgázó – sikeres vizsga esetén – magyar államilag akkreditált és nemzetközi bizonyítványt kap, mely tartalmazza a vizsgarészeken elért eredményt.
Eredményekről való tájékozódás a vizsgát követő 20. munkanapon lehetséges a vizsgahelyeken vagy a vizsgázó egyéni kódjának megadásával a Vizsgaközpont honlapján (www.euroexam.org).
Sikeres vizsga esetén az államilag elismert bizonyítvány átvételéről előreláthatólag a vizsgát követő nyolcadik héttől kaphat felvilágosítást a vizsgahelyeken.

A vizsga megismétlése

A teljes, illetve a csak szóbeli, csak írásbeli vizsgát korlátlan számban lehet ismételni, újbóli jelentkezés és befizetés ellenében.

A nem megfelelő vizsgázói magatartás miatt kizárt vizsgázók az adott vizsga időpontjától számított 13 hónap elteltével ismételhetik meg a vizsgát.

A vizsgarészek sorrendje:

EUROEXAM B1

 • 9:10 Javasolt érkezés
 • 9:30-10:10 READING
 • 10:15-11:15 WRITING 
 • 11:30-12:05 LISTENING
 • 12:10-12:45 MEDIATION (csak a kétnyelvű vizsgát tevőknek)

EUROEXAM B2

 • 9:10 Javasolt érkezés
 • 9:30-10:20 READING
 • 10:25-11:35 WRITING 
 • 11:50-12:25 LISTENING
 • 12:30-13:05 MEDIATION (csak a kétnyelvű vizsgát tevőknek)

EUROEXAM C1

 • 9:10 Javasolt érkezés
 • 9:30-10:30 READING
 • 10:35-11:45 WRITING 
 • 12:00-12:45 LISTENING
 • 12:50-13:35 MEDIATION (csak a kétnyelvű vizsgát tevőknek)

A szóbeli vizsgarészek mindhárom esetben 13.00 után kezdődnek, beosztás szerint.

A Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapján elérhető a  tájékoztató, ami minden információt tartalmaz a sikeres nyelvvizsga díjának visszaigényléséhez. Gratulálunk minden sikeres vizsgázónak!